Delft Blue-hus

Är du nyfiken på våra Delft Blue-miniatyrhus? Vi visar dig vårt senaste tillskott till samlingen och förklarar hur du kan få ditt eget miniatyrhus.

Om våra KLM-hus

Du har förmodligen sett dem runt omkring: våra Delft Blue-miniatyrhus hem, fyllt med nederländsk gin. Var och en av dem är en kopia av en riktig nederländsk byggnad. Dessa unika gåvor har funnits sedan 1950-talet och är ett riktigt samlarobjekt! Du får ett när du reser i Business Class på en interkontinental flygrutt.

Hus #101: De Moriaan

Den 7 oktober varje år firar vi vår födelsedag genom att lansera ett nytt hus. År 2020 skapade vi en miniatyr av De Moriaan för vår 101-årsdag.

Byggnaden, som ursprungligen hette "Die Mariaen", ligger på torget i Den Bosch och är möjligen det äldsta tegelhuset i Nederländerna. Under första hälften av 1200-talet byggde adelsmän, som bosatte sig i den nygrundade staden, den som handelshus. På 1950-talet skulle De Moriaan rivas. Lyckligtvis, efter år av protester från invånarna, beslutade kommunen att restaurera byggnaden istället.

Appen Delft Blue-hus

Alla våra 101 hus har en unik historia som är värd att läsa! Ladda ner vår Delft Blue Hus-app för att läsa mer och hålla reda på din samling.