Villkor för flexibilitet

Se till att kontrollera villkoren när du lägger till flexibilitet i din bokning.

Flexibilitet

1.1 För ändringsbara Light- och Standardbiljetter erbjuder KLM möjligheten att köpa Flexibilitet. Denna tillvalstjänst erbjuds endast under bokningsprocessen på KLM.com.

1.2 Flexibilitet är endast tillgängligt för flygningar inom Europa, och endast på biljetter köpta via KLM.com 10 eller fler dagar före avgång.

1.3 Flexibilitet ger dig friheten att ändra dina resdatum, restider och/eller din destination (inom Europa) upp till 3 gånger. Ändring av ditt ursprung är inte möjligt.

1.4 Om du har bokat en open jaw-biljett (flyger till en stad och återvänder från en annan stad) eller om du har ändrat din returbiljett till en open jaw-biljett, kan Flexibilitet endast användas om avståndet mellan de två städerna som inte omfattas av din biljett är kortare än avståndet för både din utresa och returresa.

1.5 Villkoren för Flexibilitet gäller upp till 48 timmar före avgången av den relevanta flygningen. Inom 48 timmar före avgång gäller de ursprungliga biljettvillkoren.

1.6 När du ändrar till samma biljettyp behöver du inte betala biljettskillnadskostnader. Om du byter till en dyrare biljettyp måste du betala biljettprisskillnaden. Om du ändrar till en billigare biljettyp kommer biljettprisskillnaden inte att återbetalas. En ändring av resdatum, restider och/eller destination kan leda till ändrade skatter och avgifter.

1.7 Efter att en biljett, som köpts med Flexibilitet, har ändrats kommer de ursprungliga biljettvillkoren att gälla igen.

Återbetalning

2.1 Flexibilitet kan återbetalas om en återbetalning begärs inom 24 timmar efter köpet av Flexibilitet, eller om KLM ställde in din flygning. Om flygningar ställs in eller ombokas gäller KLMs transportvillkor. Läs KLMs transportvillkor