Ombordstigningstider

Se alltid till att befinna dig vid gaten i tid. Kontrollera skärmarna på flygplatsen eller KLM-appen regelbundet för aktuella ombordstigningstider.

COVID-19

Please note it takes longer to get to the gate, due to required COVID-19 checks.

Ombordstigning

Ombordstigning börjar 60 till 25 minuter före avgång. Vi råder dig att kontrollera skärmarna på flygplatsen eller KLM-appen regelbundet för den senaste statusen. Du kan också hitta den planerade ombordstigningstiden på ditt boardingkort.

För-ombordstigning

Innan ombordstigningen officiellt börjar bjuder vi först in familjer med spädbarn som är upp till 2 år gamla och passagerare som behöver förflyttningshjälp för att ta sig vidare till gaten. Efter att de har fått hjälp börjar den vanliga ombordstigningsprocessen.

Zon-ombordstigning

På de flesta flygningar jobbar vi med zon-ombordstigning. Kontrollera ditt boardingkort för att se vilken zon som du har tilldelats. Detta beror på din reseklass och flygbonusstatus. Vi börjar alltid med Business Class-passagerare, följt av personer som har SkyPriority.

Reser du från USA?

När du reser från USA kan du kanske gå ombord med ansiktsigenkänning. Denna biometriska kontroll erbjuds på ett antal utvalda flygplatser. Det hanteras av USA:s tull- och gränskontrollmyndighet (CBP).

Biometrisk kontroll

När du går ombord kan du använda den så kallade biometriska vägen om du är mellan 14 och 79 år gammal på ankomstdagen. Din bild kommer att tas av CBP och jämföras av systemet med en bild från ditt pass, resehandlingar eller en bild tagen vid ankomsten. Detta innebär att du inte behöver skanna några resehandlingar, men du behöver ta med dig dem för säkerhets skull.

Vi har inte tillgång till de biometriska uppgifterna som används under ombordstigningen. Vi kommer endast att se om du är ”godkänd att gå ombord”.

Besök webbplatsen för CBP för mer information om din integritet

Vanliga frågor