Delft Blue-hus

Är du nyfiken på våra Delft Blue-miniatyrhus? Vi visar dig vårt senaste tillskott till samlingen och förklarar hur du kan få ditt eget miniatyrhus.

Om våra KLM-hus

Du har förmodligen sett dem runt omkring: våra Delft Blue-miniatyrhus hem, fyllt med nederländsk gin. Var och en av dem är en kopia av en riktig nederländsk byggnad. Dessa unika gåvor har funnits sedan 1950-talet och är ett riktigt samlarobjekt! Du får ett när du reser i Business Class på en interkontinental flygrutt.

Hus #103: Ecury House

Den 7 oktober varje år firar vi vår födelsedag genom att lansera ett nytt hus. År 2022 skapade vi en miniatyr av Ecury House för vår 103-årsdag.

Familjen Ecury hade en utmärkt social och affärsmässig status och bidrog avsevärt till utvecklingen av luftfarten på Aruba. Deras hem, byggt 1929, ligger i Oranjestad, nära där det allra första planet landade på ön. Den historiska händelsen ägde rum för nästan 100 år sedan. Dada Picus, husets arkitekt, skapade en harmonisk helhet på ett unikt och ståtligt sätt. Huset präglas av en fasad med klassiska inslag, karibiska pepparkaksdetaljer och lokala dekorationer. Sedan 2009 har det varit centrum för Arubas nationella arkeologiska museum.

Appen Delft Blue-hus

Alla våra 103 hus har en unik historia som är värd att läsa! Ladda ner vår Delft Blue Hus-app för att läsa mer och hålla reda på din samling.