Delft Blue-hus

Är du nyfiken på våra Delft Blue-miniatyrhus? Vi visar dig vårt senaste tillskott till samlingen och förklarar hur du kan få ditt eget miniatyrhus.

Om våra KLM-hus

Du har förmodligen sett dem runt omkring: våra Delft Blue-miniatyrhus hem, fyllt med nederländsk gin. Var och en av dem är en kopia av en riktig nederländsk byggnad. Dessa unika gåvor har funnits sedan 1950-talet och är ett riktigt samlarobjekt! Du får ett när du reser i Business Class på en interkontinental flygrutt.

Hus 104: järnvägsstationen i Valkenburg aan de Geul

Den 7 oktober varje år firar vi vår födelsedag genom att lansera ett nytt hus. År 2023 skapade vi en miniatyr av järnvägsstationen i Valkenburg aan de Geul inför vår 104-årsdag.

Denna slottsliknande byggnad ritades av arkitekten Jacob Enschedé i tidig engelsk nygotisk stil och byggdes av limburgsk märgelsten. Stationen användes första gången den 23 oktober 1853 – för nästan 170 år sedan – längs den första internationella tågförbindelsen mellan Maastricht och Aachen. Staden Valkenburg aan de Geul är en turistattraktion, och dess station utsågs förra året till en av de mest uppskattade stationerna i Nederländerna. Vi valde denna station delvis på grund av den viktiga roll som tåget fortsätter att spela för tillgängligheten i Nederländerna. KLM vill använda tåget i kombination med flygresor oftare.

Appen Delft Blue-hus

Alla våra 104 hus har en unik historia som är värd att läsa! Ladda ner vår Delft Blue Hus-app för att läsa mer och hålla reda på din samling.