Delft Blue-hus

Är du nyfiken på våra Delft Blue-miniatyrhus? Vi visar dig vårt senaste tillskott till samlingen och förklarar hur du kan få ditt eget miniatyrhus.

Om våra KLM-hus

Du har förmodligen sett dem runt omkring: våra Delft Blue-miniatyrhus hem, fyllt med nederländsk gin. Var och en av dem är en kopia av en riktig nederländsk byggnad. Dessa unika gåvor har funnits sedan 1950-talet och är ett riktigt samlarobjekt! Du får ett när du reser i Business Class på en interkontinental flygrutt.

Hus #102: Teater Tuschinski

Den 7 oktober varje år firar vi vår födelsedag genom att lansera ett nytt hus. Under 2021 skapade vi en miniatyr av den ikoniska biografen Tuschinski i Amsterdam för vår 102:a födelsedag.

Teaterbyggnaden Tuschinski, som är en kombination av Amsterdamskolan, Art Déco och Jugendstil, grundades under det ”glada 1920-talet” och firar sin 100-årsdag i år. Och det finns ännu mer att fira: år 2020 meddelade tidningen Time Out att Tuschinski var den vackraste biografen i världen!

Appen Delft Blue-hus

Alla våra 102 hus har en unik historia som är värd att läsa! Ladda ner vår Delft Blue Hus-app för att läsa mer och hålla reda på din samling.