Air France KLM

Sedan maj 2004 har Air France och KLM Royal Dutch Airlines blivit den största europeiska flygbolagsgruppen: 1 grupp, 2 flygbolag och 3 verksamheter.

Air France KLM

Tillsammans transporterar Air France och KLM fler än 77 miljoner passagerare per år. De driver 548 flygplan, vilket gör att de kan flyga till 318 destinationer i 118 länder. Medlemmar i det gemensamma Air France KLM-flygbonusprogrammet Flying Blue tjänar Miles och tar emot belöningar på båda flygbolagens rutter.

Båda flygbolagen har behållit sin individuella identitet, sitt handelsnamn och varumärke. De tre kärnverksamheterna är passagerare, frakt och teknik & underhåll. Båda flygbolagen driver sin egen verksamhet från sina respektive nav Paris-Charles de Gaulle och Amsterdam-Schiphol.

Inkomst och aktier

Air France KLM-aktier är noterade på börserna i Amsterdam och Paris.

Läs mer om Air France KLMs finans

KLM

KLM grundades den 7 oktober 1919 och är det äldsta flygbolaget som fortfarande verkar under sitt ursprungliga namn. Viktiga milstolpar i dess senaste historia har varit skapandet av ett samriskföretag med Northwest Airlines (NWA) 1989 och dess förvärv av en andel i Kenya Airways 1996. Amsterdams flygplats Schiphol är KLMs hemmabas.

Air France

Air France grundades den 7 oktober 1933. Dess historia har präglats av flera stora milstolpar, inklusive innehavet som förvärvades i UTA i januari 1990 och sammanslagningen med Air Inter 1997. I juni 2000 gick Air France och Delta Air Lines samman med Aeroméxico och Korean Air för att lansera SkyTeam-alliansen. Air Frances huvudnav vid Paris-Charles de Gaulle är Europas nummer ett när det gäller anslutningsmöjligheter.