Villkor för valfri Unaccompanied Minor-tjänst

Det här är vad du behöver veta när du bokar den valfria Unaccompanied Minor-tjänsten för barn från 15 till och med 17 år.

1. Unaccompanied Minor-tjänst

1.1 Under en onlinebokning kan en valfri Unaccompanied Minor-tjänst (valfri UM-tjänst) köpas för KLM-flygningar. Via KLMs kundtjänst kan du också boka en valfri UM-tjänst för flygningar som flyg av Air France eller Delta.

1.2 Den valfria UM-tjänsten är tillgänglig för barn från 15 år till och med 17 år som reser ensamma eller i en annan reseklass än sin förälder eller medföljande vuxen. Ålder gäller för resetillfället.

1.3 Se till att boka flygningen för ett ensamresande barn och den valfria UM-tjänsten senast 24 timmar före avgång.

1.4 En valfri UM-serviceavgift begärs för följande tjänster:

  • Före avgången och efter ankomsten kommer vår KLM-personal, eller personal inhyrd av KLM, att ledsaga ditt barn till och från flygplanet. De kommer också att följa med ditt barn vid förseningar.
  • Under flygningen kommer vår kabinpersonal att hålla koll på ditt barn.
  • Vi kommer att se till att du hålls informerad om eventuella förändringar i ditt barns resplaner.
  • På slutdestinationen ser vi personligen till att ditt barn blir hämtat av den person som du har utsett.

1.5 Som en del av den köpta valfria UM-tjänsten måste ett samtyckesformulär fyllas i för barn som reser ensamma. Dessutom kan vissa länder ha ytterligare krav. Vänligen se till att kontrollera de lokala reglerna för destinationen.

Läs mer om samtyckesformuläret för minderåriga som reser utomlands (endast på engelska)

1.6 För att vi ska kunna ta hand om ditt barn under resan måste du ge KLM ditt godkännande genom att lämna in hanteringsblanketten vid incheckningsdisken på flygplatsen. Hanteringsblanketten måste fyllas i när du bokar. Du kan fortfarande justera onlineblanketten via Min Resa eller under incheckningen online. Efter incheckningen kan du endast göra ändringar i hanteringsblanketten genom att ringa KLMs kundtjänst. Vänligen se till att ta med dig 4 utskrivna papperskopior av den senaste versionen av hanteringsblanketten för alla flygningar. Alla utskrifter kräver en underskrift av barnets förälder eller målsman, den person som tar med barnet till flygplatsen och den person som är behörig att möta barnet på slutdestinationen.

Gå till Min Resa

1.7 På flygplatsen när du checkar in måste du deklarera att ditt barn är friskt och redo att flyga. Du måste också samtycka till att ditt barn, beroende på destination, kan bli utsatt för en hälsokontroll (t.ex. en temperaturkontroll) under överinseende av personalen som följer med ditt barn.

1.8 Avgiften för en valfri UM-tjänst varierar; minimum är 100 EUR per enkel flygresa. Vänligen observera att priserna kommer att konverteras till lokal valuta. Lokal skatt kan tillkomma i vissa länder.

Serviceavgift för enkelbiljetterPris
Direktflygningar inom Europa100 EUR
Interkontinental direktflygning150 EUR
Flygning från en europeisk flygplats, via Amsterdam Airport Schiphol, till en annan europeisk flygplats200 EUR
Flygning från en europeisk flygplats, via Amsterdam Airport Schiphol, till en interkontinental flygplats (eller vice versa)250 EUR
Flygning från en interkontinental flygplats, via Amsterdam Airport Schiphol, till en annan interkontinental flygplats300 EUR
KLM-flygning mellan 2 andra flygplatser än Amsterdam Airport Schiphol100 EUR
Flygning från Amsterdam Airport Schiphol, via en destination inom USA, till en annan interkontinental flygplats250 EUR

1.9 Dessa villkor for den valfria UM-tjänsten är en integrerad del av KLMs Allmänna Transportvillkor, som är tillämpliga på ditt barns biljett.

2. Ändringar och återbetalningar

2.1 Ändrings- och återbetalningsvillkor för en bokad valfri UM-tjänst följer dina biljettvillkor.

2.2 Om du ändrar din flygning eller en del av din flygning till en flygning som flygs av ett annat flygbolag än Air France, KLM eller Delta, kan vi inte erbjuda den valfria UM-tjänsten och en återbetalningskupong kommer att tillhandahållas.

3. Användning av dina kontaktuppgifter

3.1 De kontaktuppgifter du delar med oss kommer att behandlas i enlighet med KLM:s meddelande om skydd av personuppgifter.