Villkor för uppgraderingar

Det här är villkoren och bestämmelserna för att uppgradera från Economy Class till Business Class.

1. Uppgradera från Economy Class till Business Class

1.1 Under en onlineincheckning som sker tidigast 30 timmar före avgång eller i en av automaterna på flygplatsen, kan KLM erbjuda passagerarna möjligheten av en betald uppgradering från Economy Class till Business Class för en del av resan. Med jämna mellanrum finns detta alternativ tillgängligt till nedsatt pris. Det är även möjligt att köpa en uppgradering till Business Class för den delen av resan under incheckningen online, vid incheckningsdisken på flygplatsen, i våra KLM Crown-lounger på Amsterdam Airport Schiphol eller vid ombordstigningsgaten. Om du köper en uppgradering till Business Class efter att du har bokat en Economy Comfort-plats, föredragen plats eller plats med extra benutrymme, kommer det belopp du redan har betalat att dras av från uppgraderingspriset.

1.2 När du har köpt en uppgradering till Business Class för en del av din resa, har du samma fördelar som alla andra Business Class-passagerare för den delen av resan. För Flying Blue-medlemmar förblir antalet intjänade Miles och erhållna XP samma som står angivet på din ursprungliga biljett. Om uppgraderingen betalas kontant, kommer du att tjäna ytterligare Miles baserat på det totala beloppet i euro som du spenderar på uppgraderingen.

1.3 KLM behåller dock fortfarande rätten att tilldela en Business Class-plats till en annan passagerare om de anser att detta är nödvändigt på grund av drift- och säkerhetshänsyn. Det slutgiltiga beslutet om huruvida du kommer att tilldelas en Business Class-plats är upp till incheckningspersonalen och flygbesättningen för just den flygningen.

2. Preliminära villkor

2.1 Om du väljer en plats bredvid en nödutgång kräver lagar och förordningar att du ska kunna vara till hjälp vid en eventuell nödsituation. Detta innebär att du måste vara frisk, fullt rörlig, och inte ta några mediciner som skulle kunna påverka dig att utföra dessa funktioner.

2.2 Du måste också garantera att all information du lämnar under en begäran om en uppgradering från Economy Class till Business Class är korrekt och att du inte kommer att göra en spekulativ, falsk eller bedräglig bokning. Dessutom kommer du att göra en bokning bara för dig själv eller någon annan person för vars räkning du är kapabel att kontraktera.

3. Återbetalningar

3.1 Om du inte får en Business Class-plats trots det faktum att du har en uppgradering till Business Class, har du rätt till återbetalning av de kostnader som är förknippade med en uppgradering till Business Class för den del av resan som du har köpt den här uppgraderingen med förutsättningarna att:

(I) vi har ställt in ditt flyg,

(II) vi har ändrat flygplanstypen,

(III) du missar ditt anslutande flyg med KLM, Air France, Delta Air Lines eller Kenya Airways,

(IV) vi har utnyttjat vår rätt att tilldela Business Class-platsen till någon annan på grund av drift och säkerhet.

3.2 För att begära en återbetalning bör du fylla i återbetalningsformuläret för uppgradering till Business Class.

3.3 Ingen återbetalning ska tillhandahållas om de kriterier som anges ovan inte är uppfyllda.