Måltider i Business Class

Flyger du i Business Class? Njut av en utsökt måltid som skapats av holländska toppkockar och tillretts med färska ingredienser.

Flygningar inom Europa

På mycket korta flygningar serverar vi en färsk smörgås eller ett sött bakverk med en dryck i en praktisk påse. På de flesta flygningar inom Europa serverar vi en lyxig matlåda. Till frukost serveras yoghurt med granola, frukt och en söt eller salt frukosträtt. Under resten av dagen består matlådan av en förrätt, en kall sallad och en dessert. På längre europeiska flygningar serveras en varm smörgås och en fruktjuice eller ett varmt mellanmål utöver matlådan. Din måltid serveras alltid med drycker, följt av en kopp kaffe eller te när du har ätit klart. Be gärna vår besättning om en extra dryck när som helst!

European flights meals

Interkontinentala flygningar

När alla har gjort sig hemmastadda välkomnar vi dig med ett glas champagne eller apelsinjuice. Vi erbjuder fler varma och kalla drycker under flygningen. Vi kommer också att erbjuda dig en mängd olika tilltugg. Be gärna vår besättning om ett extra tilltugg eller en extra dryck när som helst!

Njut av en middag som skapats av holländska toppkockar och tillretts med färska ingredienser. Välj mellan en kall förrätt eller en vegetarisk soppa och välj en av huvudrätterna som serveras tillsammans med ett glas vin. Välj sedan din favoritefterrätt: en söt efterrätt eller olika sorters ostar som serveras tillsammans med ett glas portvin eller dessertvin. Vill du hellre ha en varm dryck? Efter måltiden serverar vi kaffe och te.

På flygningar med ankomsttid tidigt på morgonen serverar vi en god frukost. Vi erbjuder söt eller saltig frukost, tillsammans med yoghurt, granola, olika typer av bröd, och frukt.

Vad finns på menyn?

Var tredje månad erbjuder vi våra World Business Class-passagerare en helt ny meny med rätter. Just nu kan du välja förrätter och huvudrätter av den holländska toppkocken Jonnie Boer. Dessa rätter kommer att ackompanjeras av en rad utsökta viner, utvalda av sommelier Thérèse Boer.

Förrätter

  • Rullader av rökt lax på rödbetspannacotta med libbstickekräm, getost toppad med fänkålsvadouvan
  • Hemlagad tomatsoppa

Sidorätt

  • Mesclunsallad med kanderade valnötter, fetaost och Taggiasca-oliver serverad med italiensk balsamicovinägrett

Huvudrätter

  • Portobelloravioli i krämig karljohansås med picklad portobello, vitlöksstekt ostronskivling, grillad kronärtskocka och mozzarellapärlor
  • En provsmakning av delikatesser: kyckling med söt basilika, choo chee-torsk, poriyal på blandade grönsaker och jasminris
  • Beef Jawa serveras med gul morotssky, potatismos med grönkål, färskpotatis och picklad lök

Desserter

  • Osttallrik med blåmögelost, Beemster Royal, getost och vindruvor serverad med kex
  • Traditionell holländsk dessert med bavaroisekaramell på en mandelkaka toppad med vanilj, kanel och äppelkompott

Snabbt och lätt alternativ

Vill du ha mer tid att arbeta eller koppla av? Välj vår utvalda kalla förrätt, tillsammans med dagens läckra soppa, och njut av en dessert efteråt.

World Business Class meal - 23 Jan 2023

Uppgradera till Business Class

Har du redan bokat en biljett i Economy Class men vill njuta av en ny nivå av komfort? Du kan uppgradera till Business Class via Min Resa.