Mellanlandningar

Behöver du mellanlanda för en annan flygning? Vi talar om vad du ska göra för att smidigt fortsätta din resa. Och inga problem: vi tar hand om det mesta.

Boardingkort

I de flesta fall får du ditt boardingkort för din anslutande flygning redan när du checkar in för din första flygning. Detta innebär att du inte behöver checka in igen för din nästa flygning. Om du inte har mottagit ditt boardingkort kan du gå till transferdisken eller automaten för det flygbolag som du flyger med för att hämta det.

Bagagetransfer

För de flesta mellanlandningar behöver du inte hämta ditt incheckade bagage. Flygplatspersonalen ser till att det följer med på din nästa flygning, så du bara behöver hämta det på din slutdestination.

Om du har en mellanlandning i USA eller Kina behöver du nog dock hämta ditt bagage för att checka in det igen. Detta på grund av lokala bestämmelser. Du kommer att få en varning om detta när du checkar in ditt bagage. Du måste också hämta ditt bagage och checka in det igen om du har bokat en separat biljett med ett flygbolag som inte är en SkyTeam-partner.

Mellanlandningstider

När du bokar din resa beaktas mellanlandningstiderna så att du ska få tillräckligt med tid att ta dig till din anslutande flygning. Dock kan det vara bra att överväga nedanstående råd.

Amsterdam Airport Schiphol

Minsta nödvändiga mellanlandningstid på Amsterdam Airport Schiphol är vanligtvis cirka 50 minuter. Vänligen observera dock att om du reser till ett icke-Schengenland behöver du gå igenom ytterligare säkerhetskontroller, vilket kan ta längre tid.

Flygplatser utanför Nederländerna

Vill du veta mer om en särskild flygplats? Vi rekommenderar att kontrollera flygplatsens webbplats. Information om din nästa flygning kommer också att visas på skärmarna på flygplatsen när du mellanlandar, så håll utkik efter dem.

Missad flygning

Kunde du inte ta dig till din nästa flygning på grund av en försening eller andra oförutsedda omständigheter? Inga problem, du kommer automatiskt att ombokas på nästa tillgängliga flygning. Du kommer att få en notifikation om dina nya flyguppgifter. Om din enhet inte är ansluten till internet kan du hämta flyguppgifterna och skriva ut boardingkortet i en självbetjäningsautomat eller vid en transferdisk. Du behöver inte hämta ditt bagage; vi märker om det och överför det till din nya flygning.

Vanliga frågor