Bokning för husdjur

Oavsett om ditt husdjur ska resa i kabinen med dig eller i lastutrymmet, hittar du här allt du behöver veta om hur du gör en bokning.

COVID-19

Våra tjänster kan ha ändrats för att förhindra spridning av COVID-19.

Se de senaste COVID-19-uppdateringarna

Hur du tar med dig ditt husdjur

Vi skulle gärna välkomna alla katter och hundar, men tyvärr finns det begränsat med utrymme i våra flygplan. Det faktiska antalet husdjur som vi kan ta med oss beror på flygplanstyp, destination och flygbolag. Vänligen gör en bokning för ditt husdjur så snart som möjligt efter att du har bokat din flygning. Gör bokningen senast 48 timmar före avgång.

Observera att ditt husdjur måste vara minst 10 veckor gammalt och bör resa på samma flygning som du.

Husdjur i kabinen

Du kan ta med dig 1 katt eller hund i kabinen. Ditt husdjur bör rymmas i en resväska eller bur för husdjur som är högst 46 x 28 x 24 cm stor, eftersom den måste få plats under stolen framför dig. Total vikt för ditt husdjur och din resväska eller bur tillsammans får vara max 8 kg. Det är inte tillåtet att ta ur husdjuret ur resväskan eller buren under flygningen, så se till att ditt djur kan stå upp och ligga ner bekvämt.

Det är inte tillåtet att ta med sig ett husdjur i kabinen i Business Class på interkontinentala flygningar, eftersom det inte finns plats för ditt husdjur under sätet framför dig.

Husdjur i lastutrymmet

Är ditt husdjur för stort för att resa i kabinen? Du kan ta med upp till 3 husdjur i lastutrymmet. De kan dela samma bur om de väger högst 14 kg vardera och är:

  • 2 vuxna djur av jämförbar storlek, eller
  • 3 djur upp till 6 månader gamla från samma kull.

Total vikt för ditt djur och din bur tillsammans får vara max 75 kg.

Undantag

Det är inte möjligt att ta med ditt husdjur i lastutrymmet om:

  • din mellanlandning varar i mer än 3 timmar, eller
  • din flygning utförs av flygplanstypen Boeing 787-9- eller 787-10.

Planerar du att resa mellan 28 oktober och 31 mars? På vissa KLM Cityhopper-flygningar (utförs av Embraer-flygplan) kan du inte ta med ditt husdjur i lastutrymmet.

Trubbnosiga djur

Trubbnosiga djur kan på grund av hög temperatur och stress få svårt med andningen under flygningen. Eftersom din pälsvän ska resa säkert och bekvämt kan vi inte transportera de flesta av dessa husdjur i lastutrymmet. Däremot får de transporteras i kabinen eller som fraktgods. Vänligen kontrollera rasen på din katt eller hund innan du gör en bokning.

Vi har inkluderat de flesta trubbnosiga djur. Har ditt husdjurs ras inte nämnts, men tror du att ditt husdjur kan vara en trubbnosig ras? Vi rekommenderar starkt att du kontaktar KLMs kundtjänst eller din resebyrå.

Kostnader

För att ta med dig din katt eller hund tillkommer en avgift på 75 EUR till 400 EUR per enkelresa. Vi inser att detta är en stor prisskillnad; avgiften varierar beroende på din avgångsflygplats och destination. Du kan se det exakta priset när du gör en bokning.

Husdjur som vi inte kan transportera

Tyvärr kan vi inte transportera ditt husdjur om:

  • du vill ta med dig ett annat djur än en hund eller en katt;
  • ditt husdjur och din bur tillsammans väger mer än 75 kg;
  • buren är större än 292 cm (L + B + H);
  • din hund eller katt reser på en annan flygning än du;
  • din hund eller katt reser till ett land där myndigheterna endast tillåter transport av husdjur som fraktgods.

I dessa fall rekommenderar vi att du kontaktar en specialiserad speditör.