Utbildad servicehund

Om du planerar att ta med din servicehund ombord på din KLM-flygning, ordnar vi gärna detta åt dig. Observera: vi tillåter endast utbildade servicehundar.

Att ta med din servicehund

Om du planerar att ta med din servicehund i kabinen för att hjälpa dig med en funktionsnedsättning får hunden resa med dig utan kostnad. Vänligen observera att servicehundar måste ha genomgått kvalificerad utbildning och inneha ett giltigt certifikat för att få tillträde till kabinen. Vi accepterar endast utbildade servicehundar. Djur för emotionellt stöd erkänns inte längre som servicedjur.

Fylla i ansökningsformuläret

Du kan lägga till din servicehund genom att kontakta oss direkt. Vänligen fyll i ansökningsformuläret och skicka det via den e-postadress som anges längst ner i formuläret. Se till att bifoga en kopia av djurets pass med uppgift om ras, vikt, storlek och intyg om utbildning till servicedjur. Vänligen skicka din begäran till KLM CARES minst 48* timmar före avgång. Observera: du kan ta med 1 servicehund per person. Du får ta med 2 servicehundar när du reser från eller till USA.

Din assistanshund måste vara certifierad av en organisation som är ansluten till Assistance Dogs International (ADI), ADeu (Assistance Dogs International Europe Regional Chapter), International Guide Dog Federation (IGDF) eller en annan jämförbar organisation.

*Vänligen observera att det finns ett 96-timmarskrav om du reser till eller från Storbritannien.

Förbered din resa

Se till att ordna din servicehunds vaccinationer, hälso- och utbildningsintyg och resedokument i god tid. För att säkerställa att du inte stöter på några problem rekommenderar vi att du konsulterar de lokala myndigheterna i avgångs-, mellanlandnings- och destinationsländerna. De kan informera dig om de senaste kraven för servicehundar gällande avgång, mellanlandning och inresa i ett land.

Beteende på offentliga platser

Vänligen observera att om din hund inte uppför sig lämpligt på offentliga platser anser vi inte att din hund är en utbildad servicehund. Vid tveksamhet kan en av våra agenter begära ytterligare information för att säkerställa att din hund är utbildad. Om du inte kan ge en rimlig muntlig förklaring kan ytterligare skriftligt bevis begäras.

Under din flygning

Av säkerhetsskäl får din servicehund inte blockera en gång eller annat område som behöver förbli oblockerat. På grund av detta kan du inte boka en plats vid utgången när du reser med en servicehund. Du kan välja vilken annan plats du vill. Under hela flygningen ska din hund bära en (bil)sele och vara synligt klädd för att visa att det är en servicehund (en identifieringsbricka eller en synlig skylt på selen). Vänligen knyt fast denna sele i ditt säkerhetsbälte.

Om din hund inte får plats i det reserverade sätet får du en annan plats i samma reseklass. Vi är inte skyldiga att erbjuda mer utrymme för din servicehund eller tillhandahålla en plats i en annan reseklass än den du har betalat för. Finns det ingen plats som kan tillgodose för dig och din servicehund utan att blockera områden? Vi kan be dig att ta en senare flygning eller låta din servicehund resa i lastutrymmet, om du har en transportbur som uppfyller kraven.

Flygningar längre än 8 timmar

Har du en flygning som är planerad att ta 8 timmar eller längre? Vi kan be om dokumentation om att din servicehund inte behöver uträtta sina naturbehov eller kan göra detta på ett sätt som inte skapar hälsoproblem eller hygienproblem ombord.

Reser du till eller från USA?

Om du flyger till eller från USA måste du fylla i två formulär för lufttransport av servicedjur från det amerikanska transportministeriet (U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Forms). Vänligen skriv ut formulären, underteckna dem för hand och ta med dem till flygplatsen.

Om du reser med en servicehund behöver du inte fylla i KLM:s formulär:

  • För resor som bokas 48 timmar eller mer före avgång måste du skicka in denna dokumentation i förväg för validering via KLM CARES.
  • För en flygning som bokas mindre än 48 timmar före avgång kan du visa formulären vid incheckningsdisken eller gaten.
  • För att ordna detta via KLM CARES, skicka ett e-postmeddelande till klm.cares.usa@airfrance-klm.email eller ring +1 833-855-0814.

Flyg till Förenade Arabemiraten

Vänligen observera att du måste skicka in din begäran om att resa till Förenade Arabemiraten med din servicehund 96 timmar innan din flygning. Se till att du inkluderar all nödvändig dokumentation för godkännande av din servicehund vid ankomsten till Förenade Arabemiraten.