Utbildad servicehund

Om du tar med dig din servicehund ombord på din KLM-flygning, ordnar vi gärna detta åt dig. Observera: vi tillåter endast utbildade servicehundar.

Att ta med din servicehund

Om du har med dig en servicehund i kabinen för att hjälpa dig med en funktionsnedsättning får hunden resa med dig utan kostnad. Observera att servicehundar måste ha genomgått kvalificerad utbildning och inneha ett giltigt certifikat för att få tillträde till kabinen.

Du behöver fylla i ansökningsformuläret och skicka det via den e-postadress som anges längst ner i formuläret. Se till att bifoga en kopia av husdjurets pass som anger ras, vikt och storlek. Vänligen skicka din begäran till KLM CARES senast 48 timmar före avgång.

Förbered din resa

Se till att ordna din servicehunds vaccinationer, hälso- och utbildningsintyg och resedokument i god tid. För att säkerställa att du inte stöter på några problem rekommenderar vi att du konsulterar de lokala myndigheterna i avgångs-, mellanlandnings- och destinationsländerna. De kan informera dig om de senaste kraven för servicehundar gällande avgång, mellanlandning och inresa i ett land.

Beteende på offentliga platser

Vänligen observera att om din hund inte uppför sig lämpligt på offentliga platser anser vi inte att din hund är en utbildad servicehund. Vid tveksamhet kan en av våra agenter begära ytterligare information för att säkerställa att din hund är utbildad. Om du inte kan ge en rimlig muntlig förklaring kan ytterligare skriftligt bevis begäras.

Under din flygning

Av säkerhetsskäl får din servicehund inte blockera en gång eller annat område som behöver förbli oblockerat. På grund av detta kan du inte boka en plats vid utgången när du reser med en servicehund. Du kan välja vilken annan plats du vill. Din hund måste bära en (bil)sele under hela flygningen. Vänligen knyt fast denna sele i ditt säkerhetsbälte.

Om din hund inte får plats i det reserverade sätet får du en annan plats i samma reseklass. Vi är inte skyldiga att erbjuda mer utrymme för din servicehund eller tillhandahålla en plats i en annan reseklass än den du har betalat för. Finns det ingen plats som kan tillgodose för dig och din servicehund utan att blockera områden? Vi kan be dig att ta en senare flygning eller låta din servicehund resa i lastutrymmet, om du har en transportbur som uppfyller kraven.

Flygningar längre än 8 timmar

Har du en flygning som är planerad att ta 8 timmar eller längre? Vi kan be om dokumentation om att din servicehund inte behöver uträtta sina naturbehov eller kan göra detta på ett sätt som inte skapar hälsoproblem eller hygienproblem ombord.

Reser du till eller från USA?

Förutom ansökningsformuläret måste du också fylla i det så kallade Servicedjur lufttransport-formuläret för den amerikanska transportavdelningen (U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Form). Vänligen skriv ut båda formulären och ta med dem till flygplatsen.

Andra djur

Tyvärr tillåter vi inte andra servicedjur än hundar.