Ensamresande barn

Reser ditt barn utan medföljande vuxen? Det måste vara väldigt spännande för dem! Med vår Unaccompanied Minor-tjänst garanterar vi att ditt barn får hjälp från vår mark- och kabinpersonal. Kontrollera om du behöver det och hur det fungerar.

Unaccompanied Minor-tjänst

Vi gör vårt bästa för att säkerställa att ditt barn reser så bekvämt som möjligt, även när barnet reser på egen hand. Vi ser till att barnen tar sig till rätt flygplan, håller ett öga på dem under flygningen och hjälper till vid eventuella förseningar eller andra störningar.

Tjänsten är tillgänglig för alla direktflyg. Mellanlandningar för ensamresande barn är endast tillåtna på KLM-, Air France- och Delta Air Lines-flygningar.

Obligatoriskt för barn från 5 till 14 år

Är ditt barn mellan 5 till och med 14 år och reser utan medföljande vuxen på 18 år eller äldre? Eller reser ditt barn i en annan reseklass än den medföljande vuxna? Vänligen observera att du alltid måste boka Unaccompanied Minor-tjänsten utöver den vanliga biljetten.

Valfritt för ungdomar från 15 till 17 år

För barn som är 15 till och med 17 år gamla är Unaccompanied Minor-tjänsten valfri. Om du väljer att inte boka tjänsten, kommer vi att se ditt barn som en vuxen passagerare.

Vid försening eller inställd flygning är vi glada att hjälpa till, om ditt barn talar om sin ålder och sitt assistansbehov för vår KLM-personal. Men för dedikerad övervakning vid eventuella flygstörningar, se till att boka Unaccompanied Minor-tjänsten.

Hur det fungerar

Om ditt barn kommer att resa ensam kan du boka deras biljett med den obligatoriska eller frivilliga Unaccompanied Minor-tjänsten via KLMs webbplats. Se till att ordna resan minst 24 timmar före avgång.

Personuppgifter

Efter bokning av tjänsten kommer dina angivna uppgifter om de personer som lämnar och hämtar ditt barn på flygplatsen att finnas tillgängliga i Min Resa. På så sätt kan vi se till att ditt barn får en smidig resa.

Avgång

Ta med ditt barn till incheckningsdisken på flygplatsen minst 2,5 timmar före avgång. Du måste stanna på flygplatsen tills barnets flygning har avgått.

Du måste ha med dig en giltig ID-handling för ditt barn och personen som tar med ditt barn till flygplatsen. Vänligen tillhandahåll också 4 utskriva, ifyllda och signerade kopior av formuläret med uppgifterna för de som tar med sig samt hämtar ditt barn. Alla 4 formulär behöver vara signerade av föräldern eller vårdnadshavaren, såväl som de personer som tar med sig samt hämtar ditt barn.

Du kan skriva ut det ifyllda formuläret direkt från Min Resa eller ladda ner och skriva ut PDF-versionen av dokumentet.

Under resan

Före avgången kommer vår personal att ledsaga ditt barn till deras plats i flygplanet. Under flygningen kommer vår kabinpersonal att hålla koll på ditt barn. Vi tar dem till en utsedd lounge för barn som reser ensamma om de har en lång mellanlandning.

Ankomst

Efter ankomst följer vi ditt barn till ankomsthallen och ser till att barnet blir hämtat av den person som du har utsett. De måste ta med en giltig ID-handling som överensstämmer med informationen på formuläret du fyllt i. Observera att de behöver signera formuläret innan avgång.

Kostnader

För att använda Unaccompanied Minor-tjänsten betalar du priset för en vuxens biljett, plus en serviceavgift. För direktflyg kommer detta att vara mellan 100 EUR och 150 EUR. Alla flygningar med en mellanlandning har en avgift på mellan 200 EUR och 300 EUR. För returbiljetter betalar du avgiften två gånger.

Vanliga frågor