Resehandlingar för barn

När du reser med dina barn behöver du troligen ta med några extra resehandlingar. Se till att kontrollera vad som gäller för din familj.

Vilka handlingar

Vilka resehandlingar du behöver ta med för dina barn beror på ett par faktorer:

  • ditt avgångsland, mellanlandning och destination;
  • din nationalitet;
  • ditt bosättningsland.

Vi rekommenderar att du kontrollerar ambassadens webbplats för det land du besöker. För detaljerad information som passar din resa, se vårt resehandlingsverktyg.

Pass eller id-kort

Barn som är EU-medborgare som reser från, till eller via länder i Europeiska Unionen måste ha ett eget pass eller id-kort. Det är inte längre tillåtet att lägga till deras namn i föräldrarnas pass. Denna begränsning gäller dock inte för medborgare i Storbritannien eller Irland.

Reser ditt barn ensamt, endast med en förälder eller vårdnadshavare, eller med en vuxen som inte har föräldraansvar? Innan du går igenom säkerhetskontrollen måste du fylla i ett samtyckesformulär.

Födelsebevis

Har ditt barn ett annat efternamn än du? Vänligen ta med familjehäftet eller födelsebeviset för att bevisa din anslutning.

Extra handlingar för specifika destinationer

Du kan behöva ta med olika ytterligare handlingar för ditt barn för specifika destinationer. Du hittar detaljerad information om alla destinationer i vårt resehandlingsverktyg.