Biljettalternativ för barn

Planerar du en resa med ditt barn? Ta reda på vilket biljettalternativ som är tillgängligt för ditt barn, beroende på barnets ålder.

Boka en biljett

Biljettalternativen för ditt barn beror på barnets ålder under hela resan, inklusive returresan. Barn upp till 12 år får ett reducerat biljettpris på de flesta rutter. Se till att välja barnets ålder när du börjar boka din flygresa. Du kommer automatiskt att se det reducerade biljettpriset.

Spädbarn mellan 0 och 23 månader gamla

Är ditt barn yngre än 2 år? Du får ingen plats för ditt barn – vi utgår från att spädbarnet sitter i ditt knä under flygningen. Detta ger dem ett kraftigt reducerat biljettpris. Observera dock att om ditt barn fyller 2 år under din resa gäller inte längre det kraftigt reducerade biljettpriset. Du kommer att betala barnbiljetten för barnets alla flygningar som ingår i din bokning. Tyvärr, bokningar för barn som fyller 2 år under resan kan inte göras online. Vänligen kontakta oss för assistans.

Om du vill ha lite extra utrymme är det alltid möjligt att boka en separat plats för ditt spädbarn. Du kan inte göra detta via vår webbplats, så kontakta KLMs kundtjänst för att ordna en extra plats. Du betalar då biljettpriset för barn mellan 2 och 11 år.

Resa med flera spädbarn

Varje vuxen kan resa med högst 2 spädbarn. Endast 1 av dem får sitta i ditt knä, för deras och din egen bekvämlighet såväl som säkerhet. Vi hjälper dig gärna med att ordna en extra plats för ditt andra spädbarn. Kontakta KLMs kundtjänst för hjälp.

Barn mellan 2 och 11 år

Ditt barn mellan 2 och 11 år kan uppleva flygningen från sin egen plats! När du börjar bokar din flygresa väljer du barnets ålder, så får du automatiskt ett reducerat biljettpris.

Ungdomar från och med 12 år

För barn som är 12 år eller äldre betalar du det vanliga biljettpriset, utan rabatt.

Boka en babylift

Om du flyger interkontinentalt och ditt spädbarn inte har en egen plats kan en babylift vara ett bekvämt alternativ för både ditt barn och dig. Du kan begära en babylift genom att kontakta KLMs kundtjänst. När du begär en babylift gör vi vårt bästa för att ordna en till dig, men vi kan inte garantera något förrän du går ombord. Ju tidigare du kontaktar oss, desto bättre är chanserna.

Vi rekommenderar att du kontrollerar ditt barns längd och vikt. Dessa babyliftar lämpar sig för barn som inte är längre än 65 cm och väger max 10 kg på avgångsdagen.