Specialbagage

Du kan ta med dig olika typer av ovanligt bagage och specialbagage på din KLM-flygning: din cykel, sportutrustning, musikinstrument, extra föremål för barn eller en brudklänning. Här kan du läsa hur du tar med dig dessa föremål och när du ska göra en reservation.

Sportutrustning

I vissa fall måste du reservera för transport av din utrustning eller betala en extra avgift, så vänligen kontrollera kraven för dina specifika sportartiklar.

Specialbagage för barn

Utöver barnens väskor kan du ta med några extra föremål. I vissa fall måste du göra en reservation, så vänligen kontrollera kraven för dina specifika föremål.

Musikinstrument

Du kan ta med ditt instrument som handbagage, incheckat bagage eller transportera det på en extraplats, beroende på storlek och vikt.

Instrument som handbagage

Du kan ta med dig ditt musikinstrument ombord om det har samma storlek som ett ordinarie föremål av handbagage: max 55 x 35 x 25 cm och upp till 12 kg i Economy Class eller 18 kg i Business Class. I så fall behöver du inte göra en reservation.

Instrument på en extraplats

Om ditt musikinstrument mäter upp till 140 cm och väger upp till 45 kg, kan du ta med dig det ombord på en extraplats. Vänligen observera att du måste boka denna plats i förväg genom att kontakta oss.

Instrument som incheckat bagage

Du kan ta med dig ditt musikinstrument i stället för ett incheckat bagage. Är ditt instrument tyngre eller större än vad din biljett tillåter? I så fall måste du betala en avgift för övervikt eller för extra stort bagage.

Väger ditt musikinstrument mellan 32 kg och 45 kg eller är det större än 300 cm (längd + bredd + höjd)? Du måste göra en reservation för att få ta med dig det. Vänligen gör din reservation så tidigt som möjligt, men inte senare än 48 timmar före avgång.

Instrument som fraktgods

Väger ditt musikinstrument mer än 45 kg? Tyvärr kan vi inte transportera det åt dig. Vänligen kontakta en speditör från tredje part för hjälp dig med transport.

Brudklänning

För det första: grattis till er bröllopsdag! Du kan alltid ta med dig din brudklänning i stället för ett incheckat bagage.

Om du flyger interkontinentalt och det finns tillräckligt med förvaringsutrymme kan du ta med dig den ombord istället för ett handbagage. Vänligen se till att brudklänningen är packad i en klädpåse som uppfyller de vanliga vikt- och måttkraven för handbagage. Om det inte finns tillräckligt med förvaringsutrymme kommer vi att be dig att checka in din brudklänning vid gaten.

Urna

Vi beklagar din förlust. Du kan ta med dig en urna antingen i ditt handbagage eller incheckade bagage, så länge den inte är gjord av metall och du kontaktar oss i förväg. Urnan måste förseglas och svepas in så att andra passagerare inte kan identifiera den som en urna. Urnans krematorieintyg måste också visas upp under säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Andra typer av specialbagage

Är ditt föremål inte nämnt på denna sida? Kontakta alltid din resebyrå eller KLMs kundtjänst för att vara säker på vad du kan ta med dig.