Kompensera för CO₂-utsläpp

Vi vet alla att resor lämnar ett koldioxidavtryck. Därför arbetar vi hårt för att minska våra CO₂-utsläpp. För att även hjälpa dig att minska ditt personliga fotavtryck skapade vi kompensationstjänsten CO2ZERO.

CO2ZERO-tjänsten

Med vår CO2ZERO-tjänst betalar du ett litet bidrag för att kompensera för din flygnings påverkan på miljön.

Vi medger att själva flygningen inte plötsligt blir ”grönare” på grund av vår CO2ZERO-tjänst, men ditt bidrag kommer definitivt att hjälpa. Hur? Genom att använda denna tjänst investerar du i ett projekt som minskar CO₂-utsläpp. Detta neutraliserar fotavtrycket från din flygning.

Skogsplantering i Panama

Ditt bidrag går till skogsplanteringsprojektet ”CO2OL Tropical Mix” i Panama. KLM får ingen del av din donation; den används helt och hållet till att plantera nya träd och främja hållbar utveckling. Tack vare detta projekt har redan över 7,5 miljoner träd planterats, och 15 hotade arter har återvänt till skogarna.

Skogsplanteringsprojektet i Panama har en guldstandard för de globala målen. Detta kvalitetsmärke utfärdas när ett projekt uppfyller kraven för hållbarhet, biologisk mångfald och flera sociala aspekter.

tree nursery

How sustainable is CO2 compensation?

Kostnader

CO2ZERO-tjänstens pris beräknas baserat på flygplanstypen, sträckan som flygs och flygningens historiska belastningsfaktor. Du betalar:

  • upp till 4 EUR på flygningar inom Europa;
  • mellan 5 EUR och 16 EUR på interkontinentala flygningar.

För en mer omfattande översikt, kontrollera priserna per destination baserat på avgång från Amsterdam Airport Schiphol. Vi har inte en översikt över alla möjliga rutter, men du kan kontrollera det exakta beloppet för din flygning i Min Resa eller när du bokar en flygresa.

Se CO2ZERO-prisöversikten

Ansvarskontroll

Det nederländska konsultföretaget KPMG gör en extra ansvarskontroll av CO2ZERO-tjänsten. De kontrollerar att pengarna som du spenderar på tjänsten faktiskt går till skogsplanteringsprojektet i Panama. Utöver detta tillhandahåller de metoden för att beräkna koldioxidutsläpp.

Se rapporten från KPMG

Se beräkningsmetoden