Sustainable Flight Challenge

SkyTeam anordnar den 16, 17 och 18 maj Sustainable Flight Challenge för andra gången. Under utmaningen kommer 22 flygbolag, inklusive KLM och KLM Cityhopper, att flyga sin mest hållbara flygning. Efteråt kommer deltagarna att implementera och berätta om sina hållbara lösningar.

Mer hållbara lösningar

Luftfarten är för närvarande inte hållbar. Sustainable Flight Challenge är till för att vi och andra flygbolag ska kunna utveckla nya idéer för hållbara lösningar. Alla flygbolag delar med sig av sina idéer och lösningar, alla lär sig av varandra.

Om möjligt implementerar vi dessa initiativ och/eller lösningar efter utmaningens slut. Flygbolaget som implementerar flest idéer från Sustainable Flight Challenge vinner ett pris.

Nya idéer

Utöver alla framgångsrika idéer från fjolårets utmaning har vi också utvecklat nya idéer till årets utmaning. Här följer två av våra nya initiativ:

  • Vår bränsleleverantör har förbättrat vårt hållbara flygbränsle (SAF, ett mer hållbart alternativ till bränslet som vi använder i våra flygplan: fotogen) för att spara mer CO₂.
  • Vi provar olika maträtter ombord för att minska påverkan på vår livsmedelskedja.

Insatser för hållbar utveckling

Initiativen som vi använder för att öka vår hållbarhet är inte begränsade till Sustainable Flight Challenges initiativ. Vi tillsätter 1 % hållbart flygbränsle i bränslesystemen på alla flygningar som avgår från Amsterdams flygplats Schiphol och investerar i att förnya flottan, återvinna, reducera buller osv.

Employee Sustainability Challenge

Våra medarbetare medverkar vid flygningarna som deltar i Sustainable Flight Challenge. Medarbetarna delade med sig av sina idéer till utmaningen som en del av Employee Sustainability Challenge. Sammanlagt kom de med cirka 130 idéer.

Dela med sig av kunskap

Efter utmaningen kan alla deltagande flygbolag dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter vid ett evenemang och på en onlineplattform. Deltagarna kan medverka vid workshops om återvinning, optimala flygrutter med mera. Samma dag kommer priserna att delas ut.

Vad är SkyTeam?

KLM är en del av SkyTeam, ett globalt nätverk av 20 flygbolag som samarbetar för att ge miljontals passagerare den bästa flygupplevelsen. Vi strävar efter att utmana oss själva, varandra och branschen att innovera. Vi vill skapa en hållbar framtid inom luftfart, och innovation är en del av det. Innovation kommer att hjälpa oss att gå från att flyga mer till att flyga bättre.

Läs mer om SkyTeam