Villkor för extrabagage

Köper du extra incheckat bagage? Se till att läsa villkoren.

1. Ta med extra bagage

1.1 När du bokar en flygresa, checkar in online och via Min Resa erbjuder KLM dig möjligheten att ta med fler bagageföremål än den tillåtna standardmängden, i enlighet med villkoren för din biljett, mot en extra avgift.

1.2 Vänligen observera att när du avgår från vissa flygplatser är det inte möjligt att boka extrabagage på KLM.com. I så fall, vänligen gå till disken på flygplatsen för att ordna extrabagage.

1.3 Förköpt extrabagage kommer inte att nämnas på din biljett. Du kommer att få en separat bekräftelse, eller kan du kontrollera din tillåtna bagagemängd på Min Resa.

Läs mer om incheckat bagage

2. Villkor för förbetalt extra bagage

2.1 Det förköpta extrabagaget kan endast användas i kombination med den biljett som du köpte extrabagaget för. Det förköpta extrabagaget är personligt och kan inte överlåtas. 2.2 Det förköpta extrabagaget gäller för en enkelresa (utresa eller returresa) till platsen för uppehållet eller slutdestinationen, och enbart för KLM-flygningar. 2.3 KLMs Allmänna Transportvillkor är en integrerad del av dessa villkor. 2.4 Du måste se till att all information som du uppger är fullständig när du gör din reservation och köper det förköpta extrabagaget.

Läs mer om specialbagage

3. Återbetalning

3.1 Du är berättigad till en återbetalning av de specifika kostnaderna för ditt förbetalda extra bagage om:

(I) KLM kan inte utföra din flygning, eller (II) Om det extra bagage som du har betalat för att ta med försvinner och inte återfinns inom rimlig tid.

3.2 Du har inte rätt till återbetalning om du bestämmer dig för att avboka din flygning eller ta med dig mindre bagage än du har rätt till i enlighet med ditt förköpta extra bagage. Om du bestämmer dig för att ta med mer bagage än vad som är tillåtet, inklusive det förbetalda extrabagaget, får du betala den normala avgiften för den överstigande mängden.

3.3 Om du kan ändra flyg, i enlighet med de avgiftsvillkor som gäller för din biljett, förblir din i förväg gjorda betalning för extra bagage giltig ihop med din ändrade biljett.

3.4 En ansökan om återbetalning kan endast skickas via vår webbplats.

Läs mer om kompensation och återbetalningar