Kostbehov

Föredrar du en måltid som är anpassad till din medicinska kost, matallergier, eller religion? Beställ den i förväg för din interkontinentala flygning.

Matallergier och medicinska dieter

Till din interkontinentala flygning kan du beställa en måltid som är anpassad efter dina kostbehov:

  • låg fetthalt;
  • låg salthalt;
  • måltid för diabetiker;
  • glutenfri;
  • laktosfri.

Se till att beställa minst 24 timmar före avgång. Observera att du måste beställa måltiderna separat för utresa och returresa. Du kan bara välja kostbehov för huvudmåltiden, inte för ytterligare måltider eller snacks under flygresan.

Matallergier

Även om vi har processer på plats för att minimera risken kan vi inte garantera att din måltid är 100 % glutenfri eller laktosfri. Har du en allvarlig matallergi? Vi rekommenderar att du tar mig dig din allergimedicin i ditt handbagage. Du kan även ta med dig din egen måltid, men vi kan inte värma den åt dig på grund av säkerhetsregler.

Har du en jordnötsallergi? Våra måltider innehåller inga hela eller hackade jordnötter och ingen jordnötspasta. Ändå kan vi inte garantera att KLM-flygningar är 100 % fria från jordnötskontamination. Tyvärr, när vi serverar ett tilltugg med blandade nötter har vi inget alternativ att erbjuda dig.

Vegetariska eller veganska måltider

På varje flygning finns det endast ett begränsat antal vegetariska måltider tillgängliga. Vill du vara säker på att du får din vegetariska måltid eller föredrar du en vegansk måltid? Du har möjlighet att boka en vegetarisk eller vegansk måltid. Se till att beställa minst 24 timmar före avgång.

Religiösa måltider

Vill du följa dina mattraditioner? Vi serverar måltider som är anpassade till din religion: islam, judendom eller hinduism. Se till att beställa din muslimska måltid eller hinduiska måltid minst 24 timmar före avgång. Kosher-måltider måste reserveras minst 48 timmar före avgång.