Begränsade föremål i incheckat bagage

Särskilda regler gäller för vad du kan och inte kan ta med dig i ditt incheckade bagage. Se till att kontrollera begränsningarna när du packar dina väskor.

Elektronik och litiumbatterier

Du får ta med dig 15 elektroniska enheter med ett litiumbatteri på upp till 100 Wh i ditt incheckade bagage. Dessa enheter måste vara helt avstängda. Om du vill ta med dig en enhet med ett litiumbatteri på upp till 160 Wh måste du begära tillstånd. Enheter med batterier större än 160 Wh är aldrig tillåtna. Reservlitiumbatterier och powerbanks är endast tillåtna i ditt handbagage.

Se till att packa enheterna korrekt för att skydda dem från skador. Förpackade enheter får aldrig vara skadade, defekta eller återkallade.

Elektroniska cigaretter

Det är aldrig tillåtet att packa en elektronisk cigarett i ditt incheckade bagage.

Smart bagage

Du kan ta med dig en smartbag som är utrustad med ett annat litiumbatteri än en knappcell om du tar bort detta batteri. Kan du inte ta bort batteriet? Då är det inte tillåtet att ta med sig väskan, varken ombord eller i lastrummet.

Skjutvapen

Du får ta med dig skjutvapen och ammunition för sportskytte och jakt i ditt incheckade bagage. Du måste ha nödvändiga tillstånd och licenser och göra en reservation för transport.

Läs mer om att ta med ett skjutvapen

Ta med ett skjutvapen till eller från Sydafrika

Om du reser till eller från Johannesburg eller Kapstaden tillkommer en säkerhetsavgift på 50 EUR per vapen. För att försäkra dig om att allt är ordnat, vänligen kontakta KLMs kundtjänst minst 48 timmar före avgången av din flygning.

Bagage av oregelbunden storlek eller packat bagage

Observera att vi tyvärr måste neka ditt bagage om förpackningen eller formen kan orsaka skada eller blockera bagagehanteringssystemet. Detta inkluderar klotformade bagage och bagage förpackade med plastfolie för mat. Professionell försegling är tillåten om det inte leder till ohanterligt bagage.

Förbjudna föremål

Du får inte ta med dig följande föremål i ditt incheckade bagage:

Vanliga frågor

Behöver du hjälp?

Vi har inkluderat de flesta begränsade eller förbjudna föremål, men vissa regler kan variera per land. Vänligen se alltid till att kontrollera begränsningarna för den lokala flygplatsen samt flygbolaget.

Är ditt föremål inte nämnt på denna sida eller har du några frågor om ditt incheckade bagage? Vänligen kontakta din resebyrå eller KLMs kundtjänst.